David Gutierrez - Întâlniri și Cursuri cu Mari Coregrafi

MASTERCLASS / EVENIMENTE 2024
14:00, 25 Jun 2024

DespreBarcelona Flamenco Ballet

David Gutiérrez Molina s-a născut la Barcelona în 1994. Cariera sa datează încă de la vârsta de 4 ani, când a făcut primii pași în arta flamenco. Acest bailaor și-a construit caracterul și esența sub îndrumarea unor maeștri celebri ai genului. Îndemânarea și pasiunea sa l-au determinat să se alăture unor companii de dans prestigioase din întreaga Spanie, dar în 2017 a dat viață propriei sale companii de flamenco: Barcelona Flamenco Ballet.

Compania a avut premiera primului său spectacol, „Flamenco Reborn”, cu un succes copleșitor. De atunci, BFB a realizat producții de renume mondial, precum „Tiempo Nuevo” sau „Luxuria”, care au fost prezentate în unele dintre cele mai emblematice teatre de operă din lume. David a colaborat, de asemenea, cu echipa ucraineană de înot sincronizat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 și a realizat coregrafii pentru campioane la patinaj artistic, demonstrând capacitatea sa de a îmbina flamenco cu disciplinele sportive de elită.

David Gutiérrez se remarcă prin energia sa copleșitoare și prin capacitatea de a se conecta emoțional cu publicul, ceea ce îl face o figură iconică a genului flamenco. A câștigat premii precum „Premiul pentru Artele Spectacolului al Federației Andaluze a Comunităților din Catalonia” și a fost nominalizat la prestigioasele premii Max ca „Cel mai bun artist masculin” și „Cel mai bun coregraf” pentru capodopera sa „Flamenco Reborn”.

Înscrierile sunt disponibile în perioada 3 - 19 iunie și se pot face la acest link.

Masterclass-urile sunt concepute ca o oportunitate pentru participanți de a urmări și de a se implica în actul creativ al marilor coregrafi care participă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Masterclass-ul are două dimensiuni: o scurtă prezentare a conceptelor de mișcare folosite pentru a crea un spectacol și cea practică, de experimentare a metodelor de lucru.

Credite foto: Olivier Padre

Data și locația


25 Jun 2024 14:00

-

25 Jun 2024 15:30

CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu

Galerie foto