Promovarea Turismului Cultural prin Tehnologii Inovatoare

DISCUȚIE PANEL
10:00, 26 Jun 2024

DespreParticipanți:
- Shinah Kim, președinte al Fundației Culturale a orașului Hwaseong, Coreea de Sud.
- Paul Tam, director executiv pentru artele spectacolului al Autorității Districtului Cultural West Kowloon, Hong Kong, China.
- Moderator: Octavian Saiu.

Turismul cultural și de patrimoniu a primit recent o atenție semnificativă din partea întreprinzătorilor din domeniul artelor spectacolului și a factorilor de decizie politică. Odată cu creșterea populației din clasa de mijloc și a mobilității globale, multe guverne din Asia-Pacific, inclusiv China și Coreea de Sud, investesc în artă pentru a stimula turismul cultural și dezvoltarea economică locală. Acest lucru a dus la creșterea finanțării pentru arte și la crearea de noi instituții culturale. Creșterea piețelor emergente a dus, de asemenea, la progrese tehnologice în serviciul spectacolelor live, de care beneficiază foarte mult comunitățile locale, locurile turistice și țara lor în general. 
 
Fundația culturală a orașului Hwaseong din Coreea de Sud este o organizație dedicată promovării și conservării patrimoniului cultural al unui oraș cunoscut pentru istoria sa bogată și importanța sa culturală, inclusiv repere precum situl de Patrimoniu Mondial UNESCO.
 
Districtul cultural West Kowloon, care se întinde pe 40 de hectare de terenuri recuperate, este unul dintre cele mai mari proiecte culturale din lume, îmbinând artă, educație, spații deschise, dezvoltări hoteliere, de birouri și rezidențiale, precum și spații de vânzare cu amănuntul, restaurante și divertisment. 

Data și locația


26 Jun 2024 10:00

-

26 Jun 2024 11:00

Hotel MyContinental — Faust Hall

Galerie foto