Po-Cheng Tsai - Întâlniri și Cursuri cu Mari Coregrafi

MASTERCLASS / EVENIMENTE 2024
14:00, 24 Jun 2024

DespreB.Dance

Po Cheng, TSAI, un artist profesionist în domeniul dansului, este fondatorul și actualul director artistic al B.DANCE.

După ce a absolvit liceul Tsoying Senior High School, a mers la Universitatea Națională de Arte din Taipei. În timpul facultății, a obținut o bursă pentru a merge la Purchase College, New York, pentru schimb de experiență. Lucrările sale se bazează adesea pe propriile experiențe de viață, perceptuale, rugătoare, dar totuși pline de umor, cu limbaje de dans unice și stiluri perfide și schimbătoare. Adesea, în lucrările sale integrează teatru, dans și mișcări extreme ale breațelor și picioarelor.

Din 2014 până în 2019, a prezentat lucrări originale comunității internaționale de dans, lăsând o amprentă semnificativă în domeniu cu piesa sa de debut „Floating Flowers”, care a servit drept piatră de hotar. A obținut o înaltă apreciere, primind 4 medalii de aur și 1 medalie de argint de la diverse concursuri de coregrafie din întreaga lume. După ce s-a întors în Taiwan, și-a fondat propria companie de dans, B.DANCE. În 2016, a înființat proiectul „B.OOM by B.DANCE”, facilitând colaborările internaționale în materie de spectacole prin invitarea unor coregrafi și dansatori independenți renumiți din Europa în Taiwan pentru spectacole și ateliere de lucru. S-a străduit în mod constant să își ghideze echipa cu o gândire inovatoare și perspective diverse, cu scopul de a promova un dialog mai profund între artă, educație și societate. Acesta este modul în care a contribuit la comunitatea noastră prin acțiune. În 2018, revista germană „tanz” l-a numit pe Tsai drept unul dintre cei mai promițători tineri coregrafi la nivel global pentru 2017/2018. În 2019, și-a condus trupa de dans la două mari festivaluri internaționale de artă, inclusiv la Festivalul Fringe de la Edinburgh și la Festivalul Off Avignon. În 2020, a fost recunoscut drept „Cel mai bun coregraf emergent” de către Consiliul Național al Artelor Spectacolului din Franța, iar în 2021, a fost onorat ca fiind unul dintre cei „Zece tineri remarcabili” din Taiwan.

Înscrierile sunt disponibile în perioada 3 - 19 iunie și se pot face la acest link.

Masterclass-urile sunt concepute ca o oportunitate pentru participanți de a urmări și de a se implica în actul creativ al marilor coregrafi care participă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Masterclass-ul are două dimensiuni: o scurtă prezentare a conceptelor de mișcare folosite pentru a crea un spectacol și cea practică, de experimentare a metodelor de lucru.

Credite foto: Mo Chou

Data și locația


24 Jun 2024 14:00

-

24 Jun 2024 15:30

CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu