ÎNTÂLNIRI CU MARI COREGRAFI: Wu Sha și Xia Weijia

MASTERCLASS
14:00, 28 Jun 2023

Despre


WuSha's Han și Tang Dynasties Atelier de dans clasic chinezesc
 
Clasa de formare de bază a dansului clasic chinezesc din dinastiile Han și Tang se bazează pe cel mai strălucit spirit și temperament artistic Han și Tang din istoria civilizației chineze antice ca și coloană vertebrală estetică, punând accentul pe caracteristicile estetice naționale ale formei, conotația culturală și spiritul clasic excelent, precum și pe atributele culturale ale abilităților profesionale și tehnice.
 
Conținutul acestui atelier este "Modelarea combinației", care ia forma de dans din portretul de pe faianța din Dinastia Han ca coloană vertebrală a antrenamentului combinat și ia drept scop al antrenamentului caracteristicile estetice ale femeilor din Dinastia Han. Pentru a rezolva combinația formei de bază a dansului clasic Han și Tang în această pregătire, pe lângă formă, este important să cooperăm și cu corpul, mintea, intenția și respirația. Prin exhalarea respirației între forme, întindeți corpul pentru a mobiliza corpul și mintea și, în final, intrați în starea de funcționare a dansului. Reflectând astfel "frumusețea simplității și măreției" din Dinastia Han.

 
 Atelierul de dans clasic chinezesc al dynastiei Han și Tang al lui Xia Weijia
 
Dansul clasic chinezesc este disciplina originală a Academiei de Dans din Beijing. După 70 de ani de explorare continuă, și-a format un stil unic de sistem de predare, gândire academică și caracteristici creative. Este o artă de dans majoră în cadrul artei chinezești.
Conținutul acestui atelier este "Examinarea dansului clasic chinezesc". Conotația culturală a dansului clasic chinezesc va fi rezumată pe scurt din trei aspecte: nucleul estetic, metoda de mișcare și urmărirea creativă. În cele din urmă, prin forma unei combinații de rutină scurtă, studenții vor putea experimenta caracteristicile artistice "delicate și rotunde, rigide și moi" ale dansului clasic chinezesc.

 Clasa de formare de bază a dansului clasic chinezesc din dinastiile Han și Tang se bazează pe cel mai strălucit spirit și temperament artistic din istoria civilizației chineze antice, punând accentul pe caracteristicile estetice naționale ale formei, conotația culturală și spiritul clasic excelent, precum și pe atributele culturale ale competențelor profesionale și tehnice
Conținutul acestui atelier este "modelarea combinației", care are ca punct central al antrenamentului combinat dansul din portretul de pe gresie din Dinastia Han și are ca scop de antrenament caracteristicile estetice ale femeilor din Dinastia Han. Pentru a stăpâni combinația de bază a dansului clasic Han și Tang în cadrul acestui antrenament, este important să cooperăm cu corpul, mintea, intenția și respirația, în plus față de formă. 

Prin exhalarea respirației între forme, mobilizarea corpului și a minții face posibilă operațiunea de dans. Reflectând astfel "frumusețea simplității și măreției" din Dinastia Han.

Dansul clasic chinezesc este disciplina originală a Academiei de Dans din Beijing. După șaptezeci de ani de explorare continuă, Academia și-a format un stil unic de sistem de predare, gândire academică și caracteristici creative.

Conținutul acestui atelier este "examinarea dansului clasic chinezesc". Conotația culturală a dansului clasic chinezesc va fi rezumată pe scurt din trei aspecte: nucleul estetic, metoda de mișcare și urmărirea creativă. Prin forma unei combinații de rutine scurte, studenții vor putea experimenta caracteristicile artistice "delicate și rotunde, rigide și moi" ale dansului clasic chinezesc..

Acest eveniment se va desfășura în limba engleză. Accesul se face pe bază de înregistrare, în funcție de disponibilitate, la următorul link:  https://sibiuperformingartsmarket.formstack.com/forms/meetings_and_classes_with_great_choreographers_2023

Data și locația


28 Jun 2023 14:00

-

28 Jun 2023 16:00

CJPCT "CINDRELUL - JUNII" SIBIU