Participarea la Bursă

Participarea la Bursă


Evenimentele Bursei de Spectacole de la Sibiu

Conferințe, ateliere, întâlniri - organizate cu scopul de a aduce în discuție și a dezbate subiecte de actualitate din domeniul artelor spectacolului, precum și de a facilita socializarea între participanți.

Evenimentele Bursei au loc în triplu format: fizic, hibrid și online. Astfel, participanții prezenți în Sibiu, precum și cei care participă exclusiv online, se pot bucura împreună de experiența Bursei de Spectacole de la Sibiu. 

Participanții înscriși care participă online au acces la evenimente pe platforma Zoom Events, unde pot să ia parte la discuții, să pună întrebări și să ofere feedback, precum și să comunice prin mesaje directe cu ceilalți participanți, cu paneliștii și organizatorii. Participanții prezenți în Sibiu primesc de asemenea acces în platforma Zoom Events și pot lua parte la discuții și acolo.

Conferințele Bursei sunt de asemenea transmise live, pe canalele oficiale FITS, pentru publicul general al Festivalului. Participanții la Bursă își asumă faptul că pot apărea în înregistrările video.

Evenimentele de socializare ale Bursei (ex. Speed Networking), precum și evenimentul Întâlniri cu mari coregrafi, au loc cu circuit închis, accesul fiind restricționat exclusiv participanților înscriși.

Întâlniri cu mari coregrafi

În fiecare an, mari coregrafi prezenți la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu susțin în cadrul Bursei masterclass-uri de dans, prin care participanți pot pătrunde în culisele actului lor creator. În acest scop al dezvăluirii artei, masterclass-ul este structurat în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru.

Întâlnirile se desfășoară sub îndrumarea Adrianei Bârză-Cârstea, Lect. Univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. 

Conversații Culturale

Evenimentul consistă într-o serie de interviuri cu artiști și alte personalități din domeniul artelor spectacolului, participanți în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Acest eveniment se întâmplă deja de peste 10 ani, iar conversațiile dintr-un an sunt publicate în următorul, în cartea Conversații culturale. Astfel păstrăm frumoasele mărturii, dar și munca persoanelor selectate – unii faimoși, alții nu, unii sunt artiști, alții manageri – fapt care conferă evenimentului o gamă variată de idei și perspective.
Interviurile, care sunt deschise publicului larg, au loc la Atrium Cafe, lângă faimosul Pod al Minciunilor. Formatul întâlnirilor se bucură de libertate de exprimare artistică, atmosferă prietenoasă și diversitate a persoanelor intervievate.
 

Participanți

Activanți din domeniul artelor spectacolului care participă, fizic sau online, la evenimentele Bursei. Aceștia sunt, dar nu se limitează la: companii, artiști independenți, agenți, producători, institute și centre culturale, festivaluri, spații, instituții finanțatoare, ONG etc.

Catalogul Bursei de Spectacole de la Sibiu (varianta electronică și print)

Conține date de contact ale tuturor participanților, descrieri ale companiilor și structurilor înscrise la Bursă, prezentări de spectacole, logo-ul companiilor, fotografii.

Prezentare

Promovarea participantului în cadrul unei prezentări de trei minute în fața publicului profesionist. Pentru prezentare se pot folosi materiale video și/sau foto, prezentare PowerPoint, care trebuie trimise organizatorilor cu cel puțin 48 de ore înainte de susținerea prezentării pentru a evita întârzierile în program. Acestea vor fi operate de către personalul nostru tehnic, pe care vă recomandăm să-l abordați pentru orice nelămurire.

Prezentările se desfășoară într-o sală de conferințe dotată cu televizoare și sistem audio. Participanții care nu sunt prezenți în Sibiu vor susține prezentarea online, aceasta fiind transmisă pe ecranele TV din sală.

Call for Projects

Prezentarea în 10 minute a unei idei/inițiative de proiect pentru care participantul își caută parteneri. Prezentarea trebuie să conțină: o scurtă prezentare a companiei/instituției, o scurtă descriere și tipul proiectului (teatru, dans, muzică, stradă etc.), durata și partenerii vizați. . Pentru prezentare se pot folosi materiale video și/sau foto, prezentare PowerPoint, care trebuie trimise organizatorilor cu cel puțin 48 de ore înainte de susținerea prezentării pentru a evita întârzierile în program. Acestea vor fi operate de către personalul nostru tehnic, pe care vă recomandăm să-l abordați pentru orice nelămurire.

Call for Projects se desfășoară într-o sală de conferințe dotată cu televizoare și sistem audio. Participanții care nu sunt prezenți în Sibiu vor susține prezentarea online, aceasta fiind transmisă pe ecranele TV din sală.

!
Participanții vor trebui să aleagă între a susține prezentarea de 3 minute sau prezentarea Call for Projects de 10 minute, după cum nu se pot cumula.


Speed networking

O serie de întâlniri rapide și concise care facilitează schimbul de informații și construirea unei liste importante de contacte într-o perioadă scurtă. O întâlnire durează zece minute și puteți opta pentru până la zece întâlniri pe zi.

Spațiu expozițional

Bursa de Spectacole de la Sibiu nu include un spațiu expozițional cu standuri, însă în spațiul de socializare din locația principală (Hotel MyContinental, foaier, etaj 1), există mese pe care participanții pot pune la comun materiale de promovare de dimensiuni mici (flyere, caiete program, cărți de vizită, diverse materiale promoționale); spațiul e dotat cu televizoare LED care difuzează videoclipurile de prezentare pe întreaga perioadă de desfășurare a Bursei.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)

Bursa de Spectacole de la Sibiu este o structură asociată a FITS. Programul Bursei se termină la ora 16:00, pentru ca participanții Bursei să se poată bucura apoi de programul artistic al festivalului. Mai multe informații despre FITS, program și evenimente, sunt disponibile pe site-ul oficial.

Dacă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se regăsesc companii care nu sunt înscrise la Bursă, dar de care sunteți interesați, organizatorii vă pot facilita contactul cu acestea.


Alte sugestii

Informații utile
Înscriere
Pachete și tarife
Categorii de acces