Bursa de Spectacole de la Sibiu

Bursa de spectacole de la Sibiu


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, România

Telefon

Despre

Bursa de Spectacole de la Sibiu este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), creată din nevoia festivalului de a acorda șanse tuturor artiștilor, operatorilor culturali, instituțiilor de spectacole sau rețelelor culturale să întâlnească producători importanți din întreaga lume. Prin evenimentele noastre, oferim participanților contextul ideal de a-și promova proiectele artistice și de a stabili parteneriate în domeniul artelor spectacolului.

Evoluția Bursei de Spectacole a fost spectaculoasă încă de la prima ediție organizată în 1997, devenind o importantă rețea culturală care mijlocește legătura dintre festivaluri și artiști, companii independente sau instituții de stat din domeniul artelor spectacolului. Anual, participanți din întreaga lume, reprezentând diverse organizații culturale (agenții de impresariat artistic, ONG-uri, instituții de stat, companii independente etc.), se întâlnesc la Sibiu pentru a stabili conexiuni și a realiza proiecte împreună. În 2021, Bursa de Spectacole s-a desfășurat în perioada 23-26 august în format hibrid, iar participanții prezenți în Sibiu, cât și cei care nu au putut călători, au putut dialoga și construi împreună, prin soluții digitale. Am creat așadar o punte între dimensiunea fizică și online, un loc de întâlnire și discuție, disponibil tuturor celor care activează în domeniul artelor spectacolului.

Ediția de anul acesta a Bursei de Spectacole de la Sibiu are loc în perioada 26-29 iunie 2023.

!!! Înscrierile sunt deschise până pe 10 Iunie. 💛

STRUCTURA ACESTEI EDIȚII:

Ziua 1
(26 iunie)

Prima zi a Bursei este dedicată artiștilor, companiilor și agențiilor care vor să își prezinte spectacolele sau portofoliul cu spectacole.

Ziua 2
(27 iunie)

A doua zi oferă programatorilor, curatorilor, directorilor de teatru și festivaluri posibilitatea de a-și prezenta organizația, structura și munca.

Ziua 3
(28 iunie)

A treia zi pune accent pe structurile, organizațiile, rețele și programele care pot să susțină domeniului artelor spectacolului.

Ziua 4
(29 iunie)

Ultima zi a Bursei este dedicată sesiunilor de speed-networking, în care profesioniștii din industrie, operatorii culturali, agenții și artiștii să dialogheze, să își prezinte ideile legate de viitoare posibile colaborări și de dezvoltare a unor noi proiecte.


Alte sugestii